Vijvers

 

Water in de tuin

Water vormt eigenlijk een onmisbaar element in iedere tuin. Kiest u voor water in de tuin, dan krijgt uw tuin een extra dimensie. Het spiegelende wateroppervlak, de beweging van het water, de verkoeling die van het water uitgaat. Allemaal nieuwe elementen die aan de tuin worden toegevoegd. Maar er zal ook een rijker dierenleven gaan ontstaan in en rond het water. Kortom het is beslist de moeite waard om te onderzoeken of een vijver voor uw tuin een optie is. De ene vijver is de andere niet.

Een natuurlijke vijver heeft ronde vormen en veel water- en oeverbeplanting. Rondom een dergelijke vijver zal zich een rijk dierenleven gaan ontwikkelen. Kies bij een natuurlijke vijver dan ook altijd voor een duidelijk zichtbare locatie om er zo het meeste plezier aan te kunnen beleven. Bij een architectonische vijver is juist vaak sprake van strakke vormen en een minimale beplanting. De architectonische vijver is vaak een belangrijke lijn of as in het totale tuinontwerp en vraagt een heel andere benadering. Hier kan een goede spiegeling in het water voor een spectaculair effect zorgen.

Vriezen Hoveniers kan u helpen bij het maken van de juiste keuzes, adviseren over de aanleg en natuurlijk verzorgen wij ook de aanleg ervan. Wij werken alleen met de beste materialen. Vanzelfsprekend hoort hier de EPDM folie van Ecolan bij. Dit is een rubber folie met een verwachte levensduur van minimaal 30 jaar.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken!