Onderhoud

 

Voor u begint het genieten van uw tuin pas echt, als de aanleg is gerealiseerd. Om een mooi aangelegde tuin mooi te houden, is goed onderhoud van groot belang. De juiste kennis van bomen, heesters en planten is essentieel om deze door snoei en juiste bemesting op zijn tijd, tot volle wasdom te laten komen. Alle elementen in een tuin hebben onderhoud en verzorging nodig.

Jonge bomen hebben de eerste jaren begeleidingssnoei nodig om tot mooie kroonvorming te komen zonder (te) laag zittende takken die overlast geven. Hagen dienen geregeld gesnoeid te worden om strak en van beneden tot boven mooi dicht te groeien. Borders dienen regelmatig gewied te worden en vaste planten gescheurd en herplant om tot volle bloei te laten komen.
En het gazon wil naast gemaaid ook twee keer per jaar geverticuteerd worden om ongewenste mos ontwikkeling te voorkomen.

Een belangrijk element bij het juiste onderhoud is de bemesting. Alleen als zuurgraad en de samenstelling van voedingstoffen in de bodem op orde is, kan een mooi aangelegde tuin ook echt mooi ontwikkelen en mooi blijven.

De hoveniers van Vriezen Hoveniers hebben door hun opleiding en jarenlange ervaring de kennis en kunde om uw tuin dát onderhoud te geven dat nodig is om er voor te zorgen dat uw droomtuin niet tot slapeloze nachten gaat leiden. Wij stellen een onderhouds- en bemestingsplan op, afgestemd op uw tuin en uw wensen. Elke week of elke maand op de afgesproken tijd of “op afroep”.

U zult zien hoe ook uw tuin opknapt van goed onderhoud!