Snoeien laanbomen

 

De Achterhoek is een bomenrijke omgeving. Imposante bomen geven vorm en sfeer aan het landschap. Bomen die ook hun onderhoud nodig hebben. Omdat deze anders een gevaar voor de omgeving kunnen opleveren door uitwaaiende of dode takken. Maar ook omdat het juiste onderhoud de levensduur van bomen aanzienlijk kan verlengen. Uitbrekende takken vormen vaak het begin van het einde: water en schimmels kunnen de stam aantasten en doen verrotten waardoor uiteindelijk de hele boom afsterft.

Vriezen Hoveniers heeft de kennis en ervaring om uw waardevolle bomen op deskundige wijze te onderhouden, waarbij wij natuurlijk zorgvuldig te werk gaan en geen takken of rommel achterlaten na het zaagwerk: het dikke hout voeren we af of kunt u behouden voor de open haard. Het dunnere hout wordt versnipperd en nemen we mee of kunt u zelf gebruiken als natuurlijke verharding van paden of onkruid werend materiaal in uw tuin.

Verder kunnen wij u adviseren bij het periodiek controleren en onderhouden van uw bomen. Vooral bij jonge bomen is het van groot belang deze periodiek op groei en ontwikkeling na te lopen. Door jonge bomen steeds op de juiste wijze te snoeien en “te vormen” ontstaan een evenwichtige kroon- en takverdeling waardoor de boom op latere leeftijd sterker, beter ontwikkeld en minder kwetsbaar is geworden. Door op jonge leeftijd ongewenste takken te snoeien, blijven snoeiwonden beperkt en deze worden daardoor sneller door de boom hersteld zodat schimmels en bacteriĆ«n geen kans krijgen en de snoeiwonden mooi vergroeien.

Oudere bomen worden vanuit een hoogwerker behandeld. Hierdoor kunnen we op iedere plek in de kruin komen om dood hout of verzwakte takken te verwijderen, waardoor uitbreken bij harde wind wordt voorkomen. Beter voor de boom en geen schade aan de omgeving. Met een compacte hoogwerker op rupsen kunnen we op nagenoeg elke plaats in uw tuin zonder schade tot elke hoogte komen om het snoeiwerk te verrichten.

Is een grote boom te oud en in te slechte staat, of dood gegaan of moet die weg omdat hij te groot is geworden voor zijn omgeving en is “gewoon” omzagen niet mogelijk vanwege te beperkte ruimte of omdat dit teveel schade voor de omgeving geeft, dan vellen wij deze bomen ook vanuit de hoogwerker. Tak voor tak wordt verwijderd en de stam wordt in mootjes gezaagd en valt direct naast de stam zodat nagenoeg geen velschade ontstaat. Maar ook als uw bomen vrij kunnen vallen, kunt u Vriezen Hoveniers bellen om deze werkzaamheden voor u uit te voeren.